Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Klauzula informacyjna dla czytelnika

Obowiązek informacyjny (dla czytelnika)

 

  1. KTO JEST ADMINISTRATOREM TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

Administratorem Twoich danych osobowych jest:

Miejska Biblioteka Publiczna im. Papuszy w Żaganiu
 

  1. Z KIM MOŻESZ SKONTAKTOWAĆ SIĘ W SPRAWIE PRZETWARZANIA TWOICH DANYCH OSOBOWYCH? 

We wszelkich sprawach dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych możesz skontaktować się:

 

Bezpośrednio z Administratorem:

Numer telefonu: 684 776 485

Adres email: biblioteka.zagan@mbpzagan.pl

 

Z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych:

Jędrzej Bajer
Numer telefonu: 533 80 70 40

Adres email: iod@odoplus.pl 

  1. JAKI JEST CEL I PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA TWOICH DANYCH?

CEL PRZETWARZANIA

PODSTAWA PRAWNA

Przetwarzamy twoje dane osobowe w celu realizacji obsługi wypożyczeni zbiorów bibliotecznych

 

 

 Art. 6 ust. 1 lit. c RODO

Ustawa z dnia 27 czerwca 1997 r. o bibliotekach

  1. CZY TWOJE DANE BĘDĄ PRZETWARZANE W SPOSÓB, KTÓRY WIĄŻE SIĘ Z ZAUTOMATYZOWANYM PODEJMOWANIEM DECYZJI, M.IN. TAKIM JAK PROFILOWANIE?

Nie profilujemy osób u nas pracujących.

 

  1. KOMU PRZEKAZYWANE BĘDĄ TWOJE DANE OSOBOWE?

Z uwagi na fakt, iż jesteśmy placówką publiczną musimy spełniać zarówno obowiązki nałożone prawem, ale także musimy zapewnić odpowiednią organizację pracy całej naszej jednostki.

W związku z czym Twoje dane mogą być przekazywane do:

  • podmiotów świadczących usługi teleinformatyczne w celu obsługi oprogramowania bibliotecznego
  • podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.

 

  1. PRZEZ JAKI CZAS PRZETWARZANE BĘDĄ TWOJE DANE OSOBOWE?
     

Dane osobowe przetwarzane będą przez okres 10 lat od momentu zaprzestania korzystania ze zbiorów i usług Miejskiej Biblioteki Publicznej im. Papuszy w Żaganiu pod warunkiem uregulowania zobowiązań.

  1. CZY PODANIE DANYCH JEST TWOIM OBOWIĄZKIEM?

Przekazanie przez Ciebie danych osobowych odbywa się na zasadzie dobrowolności, jednakże jest konieczne w celu należytego wykonania obsługi czytelnika. Niepodanie danych spowoduje niemożliwością realizacji wypożyczeni zbiorów bibliotecznych.

 

  1. JAKIE SĄ TWOJE PRAWA?
  • Masz prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia skargi do organu nadzorczego UODO (Urzędu Ochrony Danych Osobowych), gdy uzasadnione jest, że Twoje dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016, oraz do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych.

Zegar

Kalendarium

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Maj 2021
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Imieniny